Waar op letten bij het kopen van een PC?

Wil je een nieuwe PC kopen? Dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Om te beginnen moet je je afvragen wat je met de computer wil doen. Je kunt vaak Windows meteen laten installeren op de computer, meestal is dat goedkoper dan wanneer je het zelf koopt en nog moet installeren. De garantie is ook van belang. Je hebt echt op garantie met je computer, vraag dan ook naar de voorwaarden en vergelijk de prijzen met elkaar zodat je nooit teveel gaat betalen.

Een computer kan thuis worden gerepareerd, sommige organisaties bieden dit aan. Wil je dit? Dit kan een voordeel zijn omdat je dan zelf het vervoer niet hoeft te regelen. Als er problemen zijn met de pc kan er vaak een helpdesk worden gebeld tegen een laag tarief. Mocht je dat interessant vinden kijk dan welke aanbieders je die mogelijkheid geven.

Het is belangrijk dat je kijkt wat er voor software op de pc moet draaien. Het kan zijn dat je vrij nieuwe programma’s hebt en dan is het wel belangrijk dat je ook een nieuwere pc koopt en niet een oudere variant omdat deze toevallig net wat goedkoper is. Vaak worden oudere exemplaren goedkoper aangeboden omdat er nieuwe varianten op de markt zijn. Lees je daarom goed in en vraag een deskundige met je mee te gaan als je er zelf niet zoveel vanaf weet. Zij kunnen je dan in de winkel of online ook informeren over de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>